Pasen 2023 Sint Christoffel parochie

Pasen 2023 Sint Christoffel parochie

‍‍

Nieuwsbrief  Pasen 2023

Beste Parochiaan,

 

De lente is echt in aantocht. Het nieuwe leven is overal zichtbaar om ons heen. Levenloze bomen blijken vol leven en tonen hun bloesem.

In de kerk gaat het in Pasen ook over nieuw leven: Jezus is opgestaan.
De dood blijkt niet het einde van alles. Een troostrijke gedachte.
Tijdens de Goede Week herdenken we de laatste week van Jezus' leven vanaf Palmpasen via het laatste avondmaal op Witte Donderdag, zijn kruisdood op Goede Vrijdag en de wederopstanding tijdens de Paaswake en eerste Paasdag. Tijdens de Paaswake hernieuwen we ons geloof. Het licht in de vorm van de Paaskaars wordt binnengedragen, we worden besprenkeld met wijwater ter herdenking aan ons Doopsel, er worden verhalen gelezen uit het Oude en Nieuwe Testament.

Alle vieringen rondom Pasen zijn allemaal indrukwekkende vieringen.

De Paastijd is niet voor niets de belangrijkste tijd in onze kerk.

Wilt u meer weten over Pasen? Kijk eens op de website https://www.vier.nu/

 

We heten u van harte welkom op de vieringen rondom Pasen. U kunt in deze nieuwsbrief een overzicht vinden van de vieringen in onze parochie. Daarnaast staat in deze nieuwsbrief natuurlijk de Paasboodschap van onze pastoor Hans de Kort en informatie over activiteiten die komende tijd binnen onze parochie gaan plaatsvinden.

 

We wensen u een fijne inspirerende Paastijd..


Redactieraad Nieuwsbrief.

 

Paasboodschap

Pasen in het groot en in het klein


Binnenkort vieren we Pasen. En Pasen heeft alles te maken met nieuw leven. Lang geleden is het volk van Israël – door het water van de dood heen – aan een nieuw leven begonnen. Dat verhaal klinkt in de Paasnacht tijdens de Paaswake. Door de dood heen is Jezus tot leven gekomen. Dat hebben de leerlingen en vele andere getuigen na Jezus’ dood mogen ervaren. Hij was er ineens met een verheerlijkt lichaam.

 

Op grond van wat er met Jezus gebeurd is na zijn dood hebben wij de hoop dat alle mensen die met vallen en opstaan geprobeerd hebben in de Geest van Jezus te leven na hun dood ook mogen delen in het paasmysterie. Dat is het Pasen aan het einde van ons leven en van onze geschiedenis.

Maar tegenwoordig zegt men dat Pasen ook al gebeurt binnen de geschiedenis hier op aarde, wanneer het leven de dood overwint.
Pasen is de weg van donker naar licht, van afzien naar uitzien, van uitzichtloosheid naar perspectief, van opstandigheid naar aanvaarding.
Pasen gebeurt waar woorden van protest en verzet klinken tegen de ontijdige dood; dood als gevolg van geweld, honger, oorlog, onrecht, moord…
Pasen gebeurt waar je kunt aanvaarden dat jouw ziekte niet te genezen is; waar je weer licht ziet na een moeilijke periode, waar je weet op te staan en door te gaan.
Pasen als opstanding in het klein.

 

We mogen geloven dat we kracht van God kunnen krijgen om op te staan, als we daarvoor openstaan en als we vragen om zijn hulp en om zijn Geest. Dan staan we sterk en ontvangen kracht naar kruis.
En als we tekortschieten en figuurlijk vallen in ons leven, dan mogen we ook geloven dat God ons door zijn Zoon vergeving kan schenken.

God heeft ons liefgehad en zijn Zoon naar deze wereld gezonden, schrijft Johannes, om door het offer van zijn leven onze zonden uit te wissen (1 Joh 4,10).
Dat nieuwe Verbond, het Paasmysterie, vieren we in elke eucharistie.

Pasen, het feest van het nieuwe leven dat sterker is dan zonde en dood valt in de lente.
De natuur met alle groei en bloei zet het feest extra kracht bij.
Dit jaar mogen we in onze parochie ook een paar kinderen dopen op eerste paasdag en een volwassene opnemen in onze kerk.

Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake vieren we in de kerk van Halsteren. De eerste paasdag hebben we een viering in alle kerken.
U bent uitgenodigd voor deze vieringen.

Mede namens pastoraal werkster Lenie Robijn, pater Bertus van Schaik en het parochiebestuur wens ik u een zalig Pasen toe.

pastoor Hans de Kort


Vieringen rond Pasen 2023 in de Sint Christoffel Parochie

 

U bent van harte welkom bij de vieringen in een van de kerken van onze parochie


 

HALSTEREN
H. Quirinuskerk
THOLEN
O. L. Vrouw Hemelvaartkerk
OUD-VOSSEMEER
H. Willibrordus-kerk
LEPELSTRAAT
H. Antonius van Paduakerk
 
Palmpasen
zaterdag
1 april
 
 
 -
 
 -
 
  -
 
19.00 uur
Dienst van WGC
Familieviering
 
Palmpasen
Zondag
2 april
 
 
9.30 uur
Eucharistieviering
 
11.00 uur
Eucharistieviering
 
9.30 uur
Eucharistieviering
 
  -
 
Witte Donderdag
6 april
 
19.00 uur
Eucharistieviering
(Paastriduüm)
 
 
  -
 
  -
 
  -
 
Goede Vrijdag
7 april
 
 
15.00 uur
Kruisweg
 
19.00 uur
Liturgie van Goede Vrijdag
(Paastriduüm)
 
  -
 
15.00 uur
Kruisweg
 
15.00 uur
Kruisweg
 
Paaszaterdag
8 april
 
 
21.00 uur
Eucharistieviering Paaswake
(Paastriduüm)
 
  -
 
-
 
-
 
Hoogfeest
van Pasen
Zondag
9 april
 
 
9.30 uur
Eucharistieviering
 
11.00 uur
Eucharistieviering
 
9.30 uur
Dienst van WGC
 
11.00 uur
Dienst van WGC

De vieringen op Witte Donderdag, Goede vrijdag, Paaszaterdag en 1e Paasdag worden vanuit Halsteren gestreamd.


Vastenactie 2023

Steun voor slachtoffers Syrië en Turkijevastenactie logo

Veertigdagentijd is tijd voor Vastenactie. Gedurende de Veertigdagentijd zet onze Sint Christoffelparochie zich in voor het project van Vastenactie dat zich richt op steun aan de slachtoffers van de allesvernietigende aard-bevingsramp die Syrië en Turkije heeft getroffen.
Voedseltekorten, gebrek aan brandstof voor verwarming, benzine op rantsoen, waterleidingen en elektriciteitsnetwerken verwoest, huizen onbewoonbaar. Tot nu toe ruim 41.000 doden, heel veel gewonden en miljoenen daklozen. Hoeveel vermisten is nog onduidelijk.

Onze steun is heel hard nodig!


Samen Palmpaasstokken knutselen

palmpaasstokZaterdag 1 april

Versieren we samen palmpaasstokken. (echt waar, het is géén grapje )

Doe je mee?

 

Waar is het ??

Om 17.00 uur In de Till in Lepelstraat, naast de kerk.

 

broodhaantjeJij neemt zelf een palmpaasstok mee en wij zorgen voor spulletjes om je stok mooi te maken.

Daarna eten we met z’n allen en sluiten gezamenlijk af met de familieviering om 19.00 uur in de kerk.

Na de familieviering mogen de kinderen paaseieren gaan zoeken in de kerk.

 

Voor iedereen die zich heeft aangemeld bestellen wij een broodhaantje bij de bakker.

 

Aanmelden kan tot woensdag 29 maart via onderstaand mailadres:

kinderkoorlepelstraat@gmail.com
of
familiecatechese@sintchristoffel.nl

Graag ook eventuele allergieën doorgeven.


Passion in Concert in Gummaruskerk Steenbergen

Op zondagmiddag 2 april aanstaande wordt in de Gummaruskerk in Steenbergen een “Passion in Concert” georganiseerd. Er wordt een eigentijdse versie van het Paasverhaal vertelt, afgewisseld met popsongs (o.a. van Adèle, Coldplay, Simon & Garfunkel en The Beatles) door De Parel Vocal Group uit Fijnaart. Dit koor bestaat uit ongeveer 30 zangers en zangeressen en wordt op piano begeleid.Parel Vocal Group

Tijdens het concert wordt het vier meter hoge Nederlandse Wereldjongerendagen (WJD) kruis op bijzondere wijze binnengedragen. Het concert begint om 15.00 uur, vanaf 14.30 uur is de kerk open. De toegang is gratis, aan het einde van het concert is er een collecte voor de onkosten. Er is na afloop ook gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van koffie of thee. Het is een mooie voorbereiding op Pasen!


Paasspel "Brandde ons hart niet?"

202312 PaasverhaalOp Stille Zaterdag 8 april is er voor de kinderen van de basisscholen en hun (groot)ouders een Paasspel.

Van 15.00 tot 16.00 uur in de St.-Gertrudiskerk (ingang Kerkstraat) in Bergen op Zoom.

We lopen samen door het Paasverhaal.
Bergse acteurs en actrices spelen de leerlingen van Jezus.

Toneelspel wisselen we af met opdrachten en liedjes.

Aanmelden hiervoor is niet nodig.


Paasfilm op ZuidWest TV

De Lievevrouweparochie uit Bergen op Zoom heeft een Paasfilm gemaakt met de titel “Kom overeind”. De film gaat over goed nieuws en hoopvolle verhalen. Jezus helpt ook nu nog mensen overeind uit hun moeilijkheden en inspireert ons om ook anderen overeind te helpen. De film is online te bekijken en wordt Paaszondag 9 april uitgezonden op de regionale zender ZuidWest TV.poster paasfilm2023

In de film wil journaliste Chris solliciteren op de ‘Goed nieuws’ rubriek van de krant. Ze gaat op zoek naar hoopvolle verhalen. Maar telkens als ze een verhaal op het spoor komt, zit het tegen. Haar faalangst zit haar in de weg. Ze krijgt de verhalen niet goed op papier omdat ze telkens aarzelt. Ze twijfelt of dat wat ze schrijft wel goed genoeg is. Zal ze die faalangst te boven komen? Zal ze overeind komen uit haar twijfels?

In de film spelen amateur toneelspelers uit Bergen op Zoom de hoofdrollen. Parochianen uit de Lievevrouweparochie en de Sint Norbertusparochie van Roosendaal zijn figuranten. Het script werd geschreven door pastoraal werkster Fredi Hagedoorn. De opnames zijn gemaakt in samenwerking met ZuidWest TV.

Fredi Hagedoorn: “De inspiratie voor de film kwam bij me op toen ik zelf moedeloos werd van al het slechte nieuws. Berichten over de oorlog in Oekraïne, inflatie en het klimaat, maar ook zorgen over de toekomst van de kerk maakten me somber. Tot ik op de radio een positief bericht hoorde over iemand die onverwachts voor een ander klaarstond.”

“Tegelijk lazen we met het pastorale team een boek van de Belgische bisschop Bonny, ‘Overeind komen met Petrus’. Hij stelt dat de Verrijzenis nu nog steeds gebeurt, als mensen overeind komen uit hun ellende. Als ze na een moeilijke periode van worstelen of ziek zijn weer licht en vreugde ervaren. Jezus helpt hen door die moeilijkheden heen en doet hen weer opstaan. Hij inspireert ons om ook andere mensen overeind te helpen.”

 • Kijk de paasfilm “Kom overeind” op lievevrouweparochie.nl/paasfilmen Paaszondag 9 april op ZuidWest TV om 10.00 uur. De film wordt die dag ieder uur herhaald.

Voorjaarsinzameling van Sam’s Kledingactie 2023

Inzamelactie voor betere zorg moeder en kind in EthSamsiopië

Binnenkort wordt de voorjaarsinzameling van Sam’s Kledingactie voor Cordaid Mensen in Nood weer gehouden. Ditmaal is de opbrengst van de inzameling bestemd voor het Cordaid-hulpproject ’Zorg voor Moeder en Kind in Ethiopië’.foto Sams kledingactie
Investeren in zorg is investeren in vreugdevolle gebeurtenissen. Zwangerschap, geboorte, de eerste levensjaren; het zijn in Nederland doorgaans vreugdevolle gebeurtenissen. In veel Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, is veilig bevallen niet vanzelfsprekend. Door een gebrek aan goede gezondheidszorg overlijden schrikbarend veel moeders en jonge kinderen aan complicaties die voorkomen en/of verholpen hadden kunnen worden.

Ambitieuze overheidsinterventies in de gezondheidszorg van Ethiopië hebben gezorgd voor een daling van de kindersterfte en een verbetering van het algehele zorgstelsel, maar er zijn nog altijd grote uitdagingen. Omdat de gezondheidsvoorzieningen vaak ver weg zijn en ze kampen met extreme armoede, is goede zorg niet dichtbij en (vrijwel) niet te betalen. Met name moeder en kind in afgelegen dorpen, zoals de Borana-zone, zijn erg kwetsbaar.

Met uw donatie kan gezorgd worden voor betaalbare én bereikbare zorg waardoor de cijfers van moeder- en kindersterfte nog verder teruggedrongen worden.

 • Wat u allemaal in mag leveren
  Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag u naast kleding en schoenen (in een gesloten plastic zak) deze keer ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken aanbieden.
  • Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.

Onze vrijwilligers mogen helaas geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aannemen.

 • Waar en wanneer de inzameling plaatsvindt
  • In Halsteren op zaterdag 15 april bij de H. Quirinuskerk.
   Samen met die van de Protestantse Gemeente zijn onze vrijwilligers van 10.00 tot 12.00 uur op het kerkplein aanwezig om de goederen in ontvangst te nemen.
  • In Lepelstraat op zaterdag 22 april bij de H. Antonius van Paduakerk.
   Daar kunnen de goederen die dag vanaf 10.00 uur in het portaal bij de kerk gelegd worden. Ook is er gelegenheid vóór die datum de zakken op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur bij het secretariaat af te geven. Deze worden dan binnen bewaard.

In Oud-Vossemeer en in Tholen vindt geen inzameling plaats.
De goederen uit deze kernen kunnen natuurlijk in Halsteren of Lepelstraat op genoemde data ingeleverd worden.


Op zoek naar nieuwe koorleden in Halsteren

Als u graag zingt is het nu tijd om u bij de cantorij aan te melden. Er wacht u een warm welkom en gezelligheid. De repetities zijn dinsdagavond van 18.45 uur tot 20.00 uur in de vergaderzaal van de Quirinuskerk. Wij zingen iedere zondag de H. Mis om 9.30 uur. Ook proberen wij speciale diensten en uitvaarten te zingen, dit in goed overleg met elkaar en de dienstdoende pastor. Wij zijn een gemengd koor, hebben onderling een gezellige en goede verstandhouding. Bent u aan iets nieuws toe? Geef u dan op als koorlid. Aanmelden kan via tel. nr.: 0164 68 71 02 of mail gm.gelten@ziggo.nlnieuwe koorleden


Antonius noveen Lepelstraat 2023

Thema: Onze Vader die in de hemel zijt
foto AntoniusGraag nodigen wij u allemaal uit om de Antonius noveen in Lepelstraat bij te wonen. Het is voor vele mensen een jaarlijkse traditie geworden om de noveen, ter ere van de H. Antonius van Padua, bij te wonen.

Het zijn niet alleen inwoners van Lepelstraat zelf maar mensen uit de hele regio komen jaarlijks naar onze kerk om negen dinsdagen in verbondenheid met elkaar te bidden en te zingen.

Het is voor velen een weerzien en een thuiskomen in de kerk van Lepelstraat.

Op deze negen dinsdagen worden er honderden intenties opgeschreven en voorgelezen en duizenden kaarsen aangestoken om hun gebeden kracht bij te zetten. noveen kaarsen wit sint antonius van padua meertaligHet is een vorm van geloven die je niet vaak meer ziet.

De eerste noveen vind plaats op dinsdag 18 april om 19.00 uur.

Voorgangers dit jaar zijn:

 18 april P. de Rooij   Onze Vader die in de hemel zijt
 25 april H. van Geel Uw Naam worde geheiligd
 2 mei H. Akkermans   Uw rijk kome  
 9 mei  P. Verbeek   Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel
 16 mei P. Koen       geef ons heden ons dagelijks brood
 23 mei W. Wiertz   en vergeef ons onze schulden
 30 mei J. van Velthoven  zoals ook wij vergeven aan onze schuldenaren
 6 juni S. de Koning en breng ons niet in beproeving
13 juni H. de Kort    maar verlos ons van het kwade

Tot ziens in onze Kerk.
Werkgroep Antonius noveen


bloemenmarkt Lepelstraat 2023

2019 logo vrienden van antonius 2De stichting ‘Vrienden van Antonius’ organiseert op donderdag 27 april, Koningsdag, weer de Bloemenmarkt op het kerkplein in Lepelstraat.fuchsia

Vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur kunt u allerlei zomerbloeiers in alle kleuren en soorten kopen.

Ook wordt er voor potgrond gezorgd.

De opbrengst komt ten goede aan de stichting: ‘Vrienden van Antonius’ Lepelstraat.

Tot ziens op deze gezellige en kleurrijke markt .


Werkgroep Huisbezoek Parochiekern H. Quirinus Halsteren.

80 jaarGraag willen we de werkgroep Huisbezoek van onze parochiekern Halsteren onder uw aandacht brengen.
Het doel van de werkgroep is namens onze kerk contacten te leggen c.q. te onderhouden met de inwoners van Halsteren en meer specifiek degenen die zich verbonden voelen met de r.-k. kerk. Enerzijds kunnen we het pastoraal team wat ontzien met huisbezoeken en anderzijds het contact leggen met het pastoraal team. De werkgroep komt tegemoet aan de wens van verbinding tussen mensen in deze tijd en we maken de Kerk “zichtbaar” in de samenleving. Liturgie en diaconie horen bij elkaar!
Al onze activiteiten worden vooraf besproken met het pastoraal team en in de werkgroep.

De belangrijkste activiteiten zijn:

 • De werkgroep houdt elk jaar een kerstactie. We bellen bij de voordeur aan en geven dan een kerstkaart of een attentie aan mensen die aangegeven hebben contact met de kerk te willen onderhouden. Maar ook mensen (wonende in Halsteren)die dat jaar geconfronteerd zijn met ziekte/sterfgeval of bv. mantelzorgers komen in aanmerking voor de kerstactie. Bij deze actie wordt aan ons regelmatig gevraagd binnen te komen voor een gesprek.
 • De 90-jarige parochianen (bron; ledenlijst parochie) bezoeken we, indien gewenst met een lid van het pastoraal team, rond hun 90e verjaardag met een attentie.
 • Alle parochianen die in dat jaar 80 worden (bron; ledenlijst parochie) bezoeken we met een speciale kaart (betreft felicitatie verjaardag en informatie over de Kerk). Dit is meteen een inventarisatie of mensen contact willen onderhouden met de Kerk/werkgroep en zo ja op welke wijze.
 • Vooral als er een speciale aanleiding (sterfgeval, ziekte, jubileum bv) voor is bezoeken we mensen, maar ook zonder aanleiding op eigen initiatief. Uiteraard op aanvraag.
 • De werkgroep heeft contacten met welzijnsorganisatie “wijzijnTraverse”. Het kan zijn dat ouderen een gesprek willen met een ouderenadviseur of hulp wensen van een vrijwilliger van “wijzijn”. Wij kunnen, samen met de ouderen, dit aangeven bij onze contactpersonen van “wijzijnTraverse”.
 • We ondersteunen de jaarlijkse AVE-dag (Aandacht Voor Elkaar) die in november plaats vindt. We nodigen hiervoor mensen uit en helpen op de AVE-dag mee.Aandacht

Het is in onze parochie niet eenvoudig om aan vrijwilligers te komen. Feit is ook dat de medewerkers van de werkgroep elders mantelzorgtaken verrichten of in onze parochie vrijwilligerswerk. We zouden blij zijn met versterking van onze werkgroep, die aansluit bij de “missionaire Kerk”. Als u als parochiaan affiniteit heeft met diaconie/bezoeken van mensen meldt u dan aan! Alle hulp, ook als u niet veel vrije uren heeft, is welkom. Indien u geen lid van de werkgroep kunt worden, zou u ons ook kunnen helpen met het rondbrengen van kerskaarten of kerstattenties in de Advent. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden.

Namens de werkgroep Huisbezoek,
Cees de Jonge
Aanmelden; cornelisdejonge@ziggo.nl


Braderie Lepelstraat 2e Pinksterdag

appeltaartTerras tijdens braderie
Na jaren van afwezigheid is er dit jaar op maandag 29 mei, tweede Pinksterdag, weer een Braderie in Lepelstraat.
Het beloofd een heel gezellig evenement te worden met vele diverse kramen.
Ook wij als parochiegemeenschap doen hier weer aan mee.
We zorgen voor een heerlijk bakje koffie of thee met appelgebak, aardbeienvlaai of ijstaart.
Op ons terras, in het kerkportaal, kunt u hier van genieten vanaf 10.00 tot 16.00 uur.
Wij hopen op heel veel gasten. U bent allen van harte welkom.


Dagbedevaart en drie-daagse (zorg)bedevaart naar Beauraing

Nu de jaren van coronabeperkingen goddank achter ons liggen zijn we heel blij dat we weer op bedevaart kunnen gaan. We kunnen en mogen weer op pelgrimage naar Maria met het Gouden Hart in Beauraing! Het pelgrimsoord in de Belgische Ardennen waar van 29 november 1932 tot 3 januari 1933 Maria 33 keer verschenen is aan de vijf kinderen Voisin en Degeimbre.Maria met rozen hart

In juni 2021 is Beauraing ook nog zwaar getroffen door een tornado en vanwege die herstelwerkzaamheden konden we vorig jaar ook niet op het heiligdom overnachten. Wat hebben veel pelgrims dat gemist. Inmiddels zijn alle herstelwerkzaamheden op het accueil voltooid en kunnen de Zusters weer pelgrims ontvangen voor een langer verblijf.

Tegenwoordig leven veel mensen in een wereld die oppervlakkig is en gejaagd, terwijl er zoveel gebeurd in de wereld. Zeker het afgelopen jaar… velen zijn zoekende… We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken stilte, rust, inkeer en bezinning mogelijk.

Voor de 76e keer vertrekken dit jaar vanuit bisdom Breda weer de jaarlijkse bedevaarten naar deze Maria-verschijningsplaats. Zij gaf aan de vijf kinderen een boodschap: ”Bouw een kapel en laat de mensen hier ter bedevaart komen.” Maria, de Moeder met het Gouden Hart, geeft er een plaats aan iedereen: Zieken en Gezonden.

Als pastorale leiding gaan mee de tot Erekapelaan van het Heiligdom benoemde Vicaris Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel.

De zorgbedevaart voor West-Brabant en Zeeland wordt gehouden in het weekend van 17-18-19 juni en begeleid door een (niet meer praktiserend) arts, verpleegkundigen en vrijwilligers, die borg staan voor een goede verzorging.
Deze dagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom. De prijzen voor de 3-daagse reis, incl. busreis, verblijf en maaltijden zijn voor een:

 • éénpersoonskamer met sanitair: € 275,00
 • tweepersoonskamer met sanitair: € 260,00
 • éénpersoonskamer met gedeeld sanitair op de gang: € 240,00
 • tweepersoonskamer met gedeeld sanitair op de gang: € 240,00

De dagbedevaart vertrekt zondagochtend 18 juni vroeg vanaf de opstapplaatsen Zevenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom rechtstreeks naar Beauraing.

Om 11.00 uur is er een hoogmis en ’s middags om 14.45 uur het Lof met ziekenzegening.
De dagbedevaartgangers vertrekken om ongeveer 16.30 uur weer vanuit Beauraing en worden daarbij uitgezwaaid door de achterblijvers.
De onkosten hiervoor zijn voor volwassenen € 30,00 per persoon en voor jongeren t/m 18 jaar € 17,50 per persoon.
Er wordt de mogelijkheid geboden om op het accueil ’s middags mee de warme maaltijd te eten tegen een meerprijs van € 20,00 per persoon.
Hiervoor kunt u zich bij uw aanmelding voor de bedevaart bij uw propagandist ook voor inschrijven.

Beide busreizen verlopen zonder tussenstop rechtstreeks naar Beauraing.

 • De inschrijvingstermijn voor de zorg-bedevaart sluit op 15 mei.
 • Voor de dagbedevaart op 1 juni.

Belangstellenden kunnen informatie inwinnen en zich onder andere aanmelden bij:

 Bergen op Zoom e.o.  Mevr. E. Bastianen-Luijks  tel. 0164 -25 04 20 / 06 - 16 20 16 73
 Halsteren                    Dhr. C. de Jonge  tel. 0164 - 68 71 06 / 06 - 23 69 09 67
 Steenbergen e.o.   Mevr. C. van Beurden- van Wiggen  tel. 06 – 16 16 20 40

 Bezoekt u ook eens onze website: www.bedevaartbeauraing.nl


Terugblik Kerstactie in Halsteren

2023 bloemetjeTijdens de kerstactie heeft de werkgroep "Huisbezoek van de parochiekern H. Quirinus" 90 plantjes met een kaartje persoonlijk aan huis gebracht. De kerstattentie is verstuurd aan mensen, die wat extra aandacht vanuit de parochiekern konden gebruiken. Deze actie kon plaatsvinden door sponsoring van De Bloemenstal (bloemist in Halsteren). Daarnaast hebben de PKC Halsteren en de parochiële caritas instelling een financiële bijdrage geleverd aan deze actie.

2023_kaartje_bloemetje.jpg